Het fragment is afkomstig van een antropomorfe lijkkist. Het is rechthoekig en gebogen en maakte deel uit van de rechterschouder. Het is aan beide kanten beschilderd. Op de buitenkant zijn twee vignetten geschilderd, omlijst door geblokte en gestreepte banden, en verticale tekstkommen. Langs de bovenrand loopt een fries van alternerende maät-veren en uraei. In het linker vignet is een gevleugelde scarabee afgebeeld, die met zijn voorpoten een hemel-hiëroglief en een zonneschijf met twee uraei voortduwt. Van de uraei hangen anch-tekens af. Tussen zijn achterpoten staat een sjen-ring, hij staat op een bark. De scarabee wordt geflankeerd door mummievormige goden met een slangenkop, die een baard dragen en een maät-veer op het hoofd hebben. De scène wordt bekroond door een gevleugelde zonneschijf met daarboven een rij uraei. In het linkervignet is de god Thot afgebeeld als mens met een ibis-kop, terwijl hij een gevleugeld wedjat-oog aanbidt. Van het oog hangt een uraeus af die de dubbele kroon draagt en waaraan een anch-teken hangt. Thot houdt het anch-teken vast. Voor hem staan voedseloffers. Deze scène is bekroond met een rij uraei.
Op de binnenkant is één scène geschilderd: een mummievormige god zit op een gedecoreerde troon onder een kiosk, gekleed in een wit mummiegewaad met twee rode linten. Hij draagt een lange pruik en de ceremoniële baard, en houdt met beide handen een knots vast. De zuilen van de kiosk zijn samengesteld uit djed-pijlers en papyruszuilen, op het dak is een fries van uraei afgebeeld. Voor de zittende god zijn offers uitgestald, waaronder een grote lotusbloem. Hierboven staan drie lege tekstkolommen.
De achtergrondkleur van de buitenkant van de kist was geel, van de binnenkant rood.
(1) De Osiris, de wab-priester van Amon-Re, koning der goden (vacat) zaliger; mogen zij offers geven (2) voor eeuwig, voorzien van zalfolie, albast en linnen, rundvlees, gevogelte, wierook en offergaven.
(3-4) Woorden te spreken door Thot, heer van Hermopolis, schrijver van de waarheid, schildpad, de Grote Enneade, vijand.
(5) Hapy.
Bibliografie
(onbekend), Veilingscatalogus Mak van Waay, Amsterdam, 1936, (nr. 26)
R.A. Lunsingh Scheurleer, Egypte, geschenk van de Nijl, 1992, 31, 47/fig. 10, 22
W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum Amsterdam, Fasc. IV, 1997, 17-20