English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
All
Images
Basic Info
Characteristics
Dating
Actors
Textual Data
Reference
Present location
International Inventory number
Inventory number
Designation
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Category
Typology
Description
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Dit is een onregelmatig fragment van de "west"-zijde van een rechthoekige lijkkist. Op de buitenkant is een verticale tekstkolom geschilderd. Verder is een klein gedeelte van een horizontale lijn te zien. Op de binnenkant is een horizontale tekstregel met waarschijnlijk een offerformule gedeeltelijk zichtbaar. Daaronder zijn offergaven afgebeeld: links een tafel met een met kralen versierde rok met een veelkleurige riem; daaronder en een gedeelte van een tweede tafel met twee veelkleurige riemen onder de eerste. Rechts een tafel met drie halskragen, waarvan twee met veelkleurige tegengewichten; daaronder een of bed met stierepoten en een deken of matras erop, waar een schrijfpalet, een speelbord met twee liggende leeuwen, en twee hoofdsteunen op zijn geplaatst. Onder het bed staan een paar sandalen en een bronzen wasbekken met een tuitkan erin.
Archaeological Site
Provenance
Materials
Technique
Preservation
Colours
Height
(cm)
Width
(cm)
Length
(cm)
Depth
(cm)
Diameter
(cm)
Weight
(grs)
Dating
Dating (free text)
Dating Criterion
Gods
Kings
Persons
Writing
Language
Category of text
Text Content
Writing Technique
Preservation of Text
Hieroglyphs
Transliteration
pr.k r pt [...]
Translation
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Moge je uitgaan naar de hemel [...]
Acquisition
Year of Acquisition
Object''s History
Het fragment werd in 1976 gekocht van Ancient Art te Amsterdam, samen met APM inventarisnr. 9237.
Associated Objects
Photographic references
Editor of record
First Registration Date
Last Update
Bibliography
W.M. van Haarlem, R.A. Lunsingh Scheurleer, Gids voor de afdeling Egypte, Allard Pierson Museum Amsterdam, 1986, 52-53 (nr. 4) R.A. Lunsingh Scheurleer, Egypte, geschenk van de Nijl, 1992, 78-79, 129/fig. 93 W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum Amsterdam, Fasc. IV, 1997, 5-7
General Comment
De aanwezigheid van de hoofdsteunen en de halskragen wijzen erop dat dit fragment afkomstig is van nabij het hoofdeinde van de kist. De datering is gebaseerd op de verticale rangschikking van het objectenfries en de tekst op de buitenkant. De vaststelling van de plaats van herkomst volgt dezelfde principes, gecombineerd met de vorm van de objecten. Plaats van herkomst: Ten onrechte is als plaats van herkomst Assioet genoemd. Staat van bewaring: Het fragment was in twee stukken gezaagd en is in 1976 gerestaureerd. Er zijn kleine scheurtjes en barstjes over het gehele oppervlak. Hier en daar is de verf afgebladderd. Dispositie: Deze verticale tekstkolom stond op de buitenkant van de kist. Iconografie: De afbeelding is een gedeelte van een objectenfries: een aantal huishoudelijke objecten die in het graf worden meegegeven zijn afgebeeld.
Images
Attachments