English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
Alle
Abbildungen
Allgemein
Eigenschaften
Datierung
Handlungsträger
Textdaten
Referenz
Standort
Internationale Inventarnummer
Inventarnummer
Bezeichnung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Gattung
Typologie
Beschreibung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Het object is een lang en smal fragment met het gezicht en deel van het gewaad van een mummieportret, waarschijnlijk van een vrouw. Het linker- en middengedeelte van het gezicht zijn bewaard, van het haar is niet veel over. De lijnen van de neus zijn zwaar aangezet. Het oog is relatief klein, en de mond groot. De neklijn van het gewaad en een omslag over de linkerschouder zijn nog zichtbaar.
Fundort
Herkunft
Material
Technik
Erhaltungszustand
Farben
Höhe
(cm)
Breite
(cm)
Länge
(cm)
Tiefe
(cm)
Durchmesser
(cm)
Gewicht
(grs)
Datierung
Datierung (Freier Text)
Daterierungskriterien
Götter
Könige
Personen
Schrift
Sprache
Textgattun
Textinhalt
Beschriftungstechnik
Erhaltungszustand des Textes
Hieroglyphen
Umschrift
Übersetzung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Erwerb
Jahr des Erwerbs
Geschichte des objektes
Het object behoorde waarschijnlijk bij de tweede groep portretten (± 200 stuks) van de collectie Graf, die na zijn dood opdook en verspreid raakte na 1930. Indicaties hiervoor waren aanwezig op de (nu verwijderde) kartonnen achterkant: een rond stempel in rode inkt met de tekst "Sammlung Theodor Graf", een tweede rond stempel met de tekst "Bundesdenkmalamt", met een verbleekte dubbele adelaar, een papieren etiket met de teksten "Nr. 47" en "43-26/7" in blauw potlood (zie ook Parlasca, Mumienporträts und verwandte Denkmäler, 1966, 27ff.). Het werd in 1957 verworven uit de nalatenschap van dr. Miedema te Amersfoort.
Damit in verbinding stehende objekte
Fotografische Referenzen
Bearbeiter des dokuments
Datum der ersten computerregistrierung
Datum der letzten Aktualisierung
Bibliographie
W.M. van Haarlem, R.A. Lunsingh Scheurleer, Gids voor de afdeling Egypte, Allard Pierson Museum Amsterdam, 1986, 50 (nr. 1) W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum Amsterdam, Fasc. IV, 1997, 138-139
Algemeiner Kommentar
De datering is gebaseerd op een vergelijkbaar portret (Parlasca, Mumienporträts und verwandte Denkmäler, 1966, 71/pl. 17,1). Plaats van herkomst: Vrijwel alle portretten in de voormalige collectie Graf kwamen uit el-Rubayat in de Fajoem (Parlasca, Mumienporträts und verwandte Denkmäler, 1966, 29ff.). Material: Beschildering in tempera op een zeer dun houten paneel. Staat van bewaring: Het object is een lang en smal fragment. De verf is nogal beschadigd en het hout versplinterd. In januari 1975 is het gerestaureerd: de twee lagen karton waarop het object was bevestigd werden weggehaald, en de bladderende verflaag werd gefixeerd.
Abbildungen
Attachments