English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
Toutes
Images
Info de base
Caractéristiques
Datation
Acteurs
Données textuelles
Références
Localisation actuelle
Numéro d'inventaire international
Numéro d'inventaire
Dénomination
Traduction:
D
E
F
G
I
P
S
A
Catégorie
Typologie
Description
Traduction:
D
E
F
G
I
P
S
A
Het object is een lang en smal fragment met het gezicht en deel van het gewaad van een mummieportret, waarschijnlijk van een vrouw. Het linker- en middengedeelte van het gezicht zijn bewaard, van het haar is niet veel over. De lijnen van de neus zijn zwaar aangezet. Het oog is relatief klein, en de mond groot. De neklijn van het gewaad en een omslag over de linkerschouder zijn nog zichtbaar.
Lieu de découverte
Provenance
Matière
Technique
État de conservation
Couleurs
Hauteur
(cm)
Largeur
(cm)
Longueur
(cm)
Profondeur
(cm)
Diamètre
(cm)
Poids
(grs)
Datation
Datation (texte libre)
Critère de datation
Dieux
Rois
Personnages
Écriture
Langue
Catégorie du texte
Contenu du text
Technique d'écriture
Conservation du texte
Hiéroglyphes
Translitération
Traduction
Traduction:
D
E
F
G
I
P
S
A
Acquisition
Année d'acquisition
Histoire de l'objet
Het object behoorde waarschijnlijk bij de tweede groep portretten (± 200 stuks) van de collectie Graf, die na zijn dood opdook en verspreid raakte na 1930. Indicaties hiervoor waren aanwezig op de (nu verwijderde) kartonnen achterkant: een rond stempel in rode inkt met de tekst "Sammlung Theodor Graf", een tweede rond stempel met de tekst "Bundesdenkmalamt", met een verbleekte dubbele adelaar, een papieren etiket met de teksten "Nr. 47" en "43-26/7" in blauw potlood (zie ook Parlasca, Mumienporträts und verwandte Denkmäler, 1966, 27ff.). Het werd in 1957 verworven uit de nalatenschap van dr. Miedema te Amersfoort.
Objets associés
Références photographiques
Éditeur de la fiche
Date du premier enregistrement informatisée
Date de la dernière mise à jour
Bibliographie
W.M. van Haarlem, R.A. Lunsingh Scheurleer, Gids voor de afdeling Egypte, Allard Pierson Museum Amsterdam, 1986, 50 (nr. 1) W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum Amsterdam, Fasc. IV, 1997, 138-139
Commentaire général
De datering is gebaseerd op een vergelijkbaar portret (Parlasca, Mumienporträts und verwandte Denkmäler, 1966, 71/pl. 17,1). Plaats van herkomst: Vrijwel alle portretten in de voormalige collectie Graf kwamen uit el-Rubayat in de Fajoem (Parlasca, Mumienporträts und verwandte Denkmäler, 1966, 29ff.). Material: Beschildering in tempera op een zeer dun houten paneel. Staat van bewaring: Het object is een lang en smal fragment. De verf is nogal beschadigd en het hout versplinterd. In januari 1975 is het gerestaureerd: de twee lagen karton waarop het object was bevestigd werden weggehaald, en de bladderende verflaag werd gefixeerd.
Images
Attachments