English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
Todos
Imagems
Info básica
Características
Datação
Personagem(s)
Dados textuais
Referências
Localização actual
Número internacional do inventário
Número do inventário
Designação
Tradução:
D
E
F
G
I
P
S
A
Categoria
Tipologia
Descrição
Tradução:
D
E
F
G
I
P
S
A
Het fragment heeft ongeveer de vorm van een H, uit het midden van de doek. In het midden van het fragment is een gevleugelde scarabee geschilderd die een zonneschijf voortduwt. Rondom hem zijn de vier Horus-zonen afgebeeld: op het uiteinde van de linker vleugel staat Amset met een menselijk hoofd, op de rechter vleugel staat Hapy met een baviaankop. Onder de linker vleugel staat Doeamoetef met een jakhalskop, onder de rechter vleugel Qebehsenoeëf met de valkekop. Deze twee staan op dezelfde basislijn als de scarabee. Alle vier de Horus-zonen zijn afgebeeld als mummies, die met beide handen een scepter vasthouden. Amset en Hapy hebben een korte staf (een vlegel?), Doeamoetef en Qebehsenoeëf een lange (een lange kromstaf?). Op beide vleugels staat een pyramide-vormig object. Boven deze afbeelding zijn sporen van een halskraag te zien: een gedeelte van de valkekop rechts en verguldsel. Onder de basislijn van de afbeelding was een kralennet geschilderd. De langwerpige kralen zijn groen, de ronde kralen op de verbindingspunten verguld. De lijn die het geheel omlijst volgt de vorm van de linker schouder.
Sitio
Proveniência
Material
Técnica
Estado de conservação
Cores
Altura
(cm)
Comprimento
(cm)
Largura
(cm)
Profundidade
(cm)
Diâmetro
(cm)
Peso
(grs)
Datação
Datação (texto livre)
Critério de datação
Deus
Rei
Pessoas
Escrita
Língua
Categoria do texto
Conteúdo do texto
Técnica da escrita
Preservação do texto
Hieróglifos
Transliteração
Tradução
Tradução:
D
E
F
G
I
P
S
A
Aquisição
Año de adquisición
Historial da peça
Het object werd gekocht door R.J. Demarée te Den Haag van een handelaar die beweerde het doek te hebben gevonden in Assassif. Hij schonk het op 17 maart 1972 aan het museum.
Objectos associados
Referências fotográficas
Editor do registo
Data do primeiro registo informatizado
Data do última actualização
Bibliografia
W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum, Fasc. IV, 1997, 45-46
Comentário general
De doek was bestemd om over een mummie heen te leggen. De voorgestelde datering is gebaseerd op het voorkomen van een geschilderd kralennet. Plaats van herkomst: De handelaar van wie het object werd gekocht, beweerde het te hebben gevonden in Assassif. Vindplaats: De handelaar van wie het object werd gekocht, beweerde het te hebben gevonden in Assassif. Material: De doek is een simpel linnen weefsel. Staat van bewaring: Het fragment heeft ongeveer de vorm van een H. De doek is tot flarden vervallen en gevlekt, en is op linnen gefixeerd door J. van den Bergh. Iconografie: Een gevleugelde scarabee duwt een zonneschijf voort; rondom hem zijn de vier Horus-zonen afgebeeld: op het uiteinde van de linker vleugel staat Amset, op de rechter vleugel Hapy; onder de linker vleugel Doeamoetef en onder de rechter vleugel Qebehsenoeëf. Deze twee staan op dezelfde basislijn als de scarabee. Alle vier de Horus-zonen zijn afgebeeld als mummies, die met beide handen een scepter vasthouden. Amset en Hapy hebben een korte staf (een vlegel?), Doeamoetef en Qebehsenoeëf een lange (een lange kromstaf?). Op beide vleugels staat een pyramide-vormig object. Boven deze afbeelding zijn sporen van een halskraag te zien. Onder de basislijn van de afbeelding was een kralennet geschilderd.
Imagems
Attachments