English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
جميع
الصور
معلومات أساسية
الخصائص و المميزات
التأريخ
أشخاص
بيانات متعلقة بالنص
مرجع
الموقع الحالي
رقم التسجيل الدولي
رقم التسجيل
نوع الأثر
الترجمة:
D
E
F
G
I
P
S
A
التصنيف
تصنيف الأثر
الوصف
الترجمة:
D
E
F
G
I
P
S
A
Het fragment heeft ongeveer de vorm van een H, uit het midden van de doek. In het midden van het fragment is een gevleugelde scarabee geschilderd die een zonneschijf voortduwt. Rondom hem zijn de vier Horus-zonen afgebeeld: op het uiteinde van de linker vleugel staat Amset met een menselijk hoofd, op de rechter vleugel staat Hapy met een baviaankop. Onder de linker vleugel staat Doeamoetef met een jakhalskop, onder de rechter vleugel Qebehsenoeëf met de valkekop. Deze twee staan op dezelfde basislijn als de scarabee. Alle vier de Horus-zonen zijn afgebeeld als mummies, die met beide handen een scepter vasthouden. Amset en Hapy hebben een korte staf (een vlegel?), Doeamoetef en Qebehsenoeëf een lange (een lange kromstaf?). Op beide vleugels staat een pyramide-vormig object. Boven deze afbeelding zijn sporen van een halskraag te zien: een gedeelte van de valkekop rechts en verguldsel. Onder de basislijn van de afbeelding was een kralennet geschilderd. De langwerpige kralen zijn groen, de ronde kralen op de verbindingspunten verguld. De lijn die het geheel omlijst volgt de vorm van de linker schouder.
موقع الإكتشاف
مصدر الأثر
المادة
تقنية الأثر
حالة حفظ الأثر
الألوان
الارتفاع
(cm)
العرض
(cm)
الطول
(cm)
العمق
(cm)
القطر
(cm)
الوزن
(grs)
التأريخ
التأريخ -نص حر
معيار التأريخ
معبودات
ملوك
الأشخاص
الكتابة
اللغة
نوع النص
محتوى النص
تقنية الكتابة
حالة حفظ النص
هيروغليفي
الترجمة الصوتية
الترجمة
الترجمة:
D
E
F
G
I
P
S
A
طريقة الاكتساب
سنة اكتساب الأثر
قصة الأثر
Het object werd gekocht door R.J. Demarée te Den Haag van een handelaar die beweerde het doek te hebben gevonden in Assassif. Hij schonk het op 17 maart 1972 aan het museum.
آثار أخرى مرتبطة بالأثر
المرجع الفوتوغرافي
محرر بطاقة البيانات
تاريخ التسجيل الأول لبيانات البطاقة
تاريخ أخر تحديث لبيانات البطاقة
مراجع و مؤلفات
W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum, Fasc. IV, 1997, 45-46
تعليق عام
De doek was bestemd om over een mummie heen te leggen. De voorgestelde datering is gebaseerd op het voorkomen van een geschilderd kralennet. Plaats van herkomst: De handelaar van wie het object werd gekocht, beweerde het te hebben gevonden in Assassif. Vindplaats: De handelaar van wie het object werd gekocht, beweerde het te hebben gevonden in Assassif. Material: De doek is een simpel linnen weefsel. Staat van bewaring: Het fragment heeft ongeveer de vorm van een H. De doek is tot flarden vervallen en gevlekt, en is op linnen gefixeerd door J. van den Bergh. Iconografie: Een gevleugelde scarabee duwt een zonneschijf voort; rondom hem zijn de vier Horus-zonen afgebeeld: op het uiteinde van de linker vleugel staat Amset, op de rechter vleugel Hapy; onder de linker vleugel Doeamoetef en onder de rechter vleugel Qebehsenoeëf. Deze twee staan op dezelfde basislijn als de scarabee. Alle vier de Horus-zonen zijn afgebeeld als mummies, die met beide handen een scepter vasthouden. Amset en Hapy hebben een korte staf (een vlegel?), Doeamoetef en Qebehsenoeëf een lange (een lange kromstaf?). Op beide vleugels staat een pyramide-vormig object. Boven deze afbeelding zijn sporen van een halskraag te zien. Onder de basislijn van de afbeelding was een kralennet geschilderd.
الصور
Attachments