English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
Todos
Imágenes
Info. básica
Características
Datación
Actores
Datos de los textos
Referencias
Localización actual
Número del inventario internacional
Número del inventario
Designación
Traducción:
D
E
F
G
I
P
S
A
Categoría
Tipología
Descripción
Traducción:
D
E
F
G
I
P
S
A
Grote, slanke kruik met dikke rand. De bodem is stomp. Rondom de schouder en het breedste deel van de buik lopen twee plastische randen. Onder de bovenste zijn na het bakken twee merktekens ingekrast: de linker bestaat uit een verticale lijn met bovenaan drie rechte vertakkingen, de rechter ziet eruit als een anch-teken met twee verticale lijnen.
Sitio
Procedencia
Material
Técnica
Estado de conservación
Colores
Alto
(cm)
Ancho
(cm)
Largo
(cm)
Profundidad
(cm)
Diámetro
(cm)
Peso
(grs)
Datación
Datación (Texto libre)
Criterios de datacion
Dioses
Reyes
Personas
Escritura
Lengua
Categoría del texto
Contenido del texto
Tecnica de la escritura
Conservacion del texto
Jeroglíficos
Transliteración
Traducción
Traducción:
D
E
F
G
I
P
S
A
Adquisición
Año de adquisición
Historia del objeto
Het object is door W.M.F. Petrie opgegraven tijdens het opgravingsseizoen 1921-1922, en aansluitend verdeeld naar het Museum Scheurleer te Den Haag. In 1934 kwam het in het Allard Pierson Museum.
Objeto asociado
Referencias fotográficas
Editor de la ficha
Fecha del primer registro
Fecha de la última actualización
Bibliografía
W.M. van Haarlem, Pottery from Sedment, Abydos and Qau in the Allard Pierson Museum, Amsterdam, JEOL 29 (1985-1986), 84-97: 97 Corpus Vasorum Antiquorum: The Netherlands 2 ('s Gravenhage), 1931, 4/pl. 5 (nr. 5) R.A. Lunsingh Scheurleer (ed.), Egypte, eender en anders (tentoonstellingscatalogus APM), 1984, 86 (nr. 169) W.C. Hayes, The sceptre of Egypt I, 1953, 43/fig. 32 diversen, De oudheid verpakt (tentoonstellingscatalogus APM), 1997, 73, 103/afb. 97 (nr. 62)
Comentario general
De betekenis van de merktekens is niet duidelijk; ze komen alleen voor op vroeg aardewerk. Het lijkt een aanduiding voor de herkomst van de wijn te zijn, een soort "appellation controlée", maar soms zijn het ook koningsnamen. Plaats van herkomst: Het object is door W.M.F. Petrie opgegraven in graf 254 te Abydos, tijdens het opgravingsseizoen 1921-1922. Vindplaats: Het object is door W.M.F. Petrie opgegraven in graf 254 te Abydos, tijdens het opgravingsseizoen 1921-1922. Material: Mergelklei II A 1 Staat van bewaring: De rand is beschadigd. Op de gehele buitenkant zit een witte aanslag.
Imágenes
Attachments