English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
Alle
Abbildungen
Allgemein
Eigenschaften
Datierung
Handlungsträger
Textdaten
Referenz
Standort
Internationale Inventarnummer
Inventarnummer
Bezeichnung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Gattung
Typologie
Beschreibung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Grote, slanke kruik met dikke rand. De bodem is stomp. Rondom de schouder en het breedste deel van de buik lopen twee plastische randen. Onder de bovenste zijn na het bakken twee merktekens ingekrast: de linker bestaat uit een verticale lijn met bovenaan drie rechte vertakkingen, de rechter ziet eruit als een anch-teken met twee verticale lijnen.
Fundort
Herkunft
Material
Technik
Erhaltungszustand
Farben
Höhe
(cm)
Breite
(cm)
Länge
(cm)
Tiefe
(cm)
Durchmesser
(cm)
Gewicht
(grs)
Datierung
Datierung (Freier Text)
Daterierungskriterien
Götter
Könige
Personen
Schrift
Sprache
Textgattun
Textinhalt
Beschriftungstechnik
Erhaltungszustand des Textes
Hieroglyphen
Umschrift
Übersetzung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Erwerb
Jahr des Erwerbs
Geschichte des objektes
Het object is door W.M.F. Petrie opgegraven tijdens het opgravingsseizoen 1921-1922, en aansluitend verdeeld naar het Museum Scheurleer te Den Haag. In 1934 kwam het in het Allard Pierson Museum.
Damit in verbinding stehende objekte
Fotografische Referenzen
Bearbeiter des dokuments
Datum der ersten computerregistrierung
Datum der letzten Aktualisierung
Bibliographie
W.M. van Haarlem, Pottery from Sedment, Abydos and Qau in the Allard Pierson Museum, Amsterdam, JEOL 29 (1985-1986), 84-97: 97 Corpus Vasorum Antiquorum: The Netherlands 2 ('s Gravenhage), 1931, 4/pl. 5 (nr. 5) R.A. Lunsingh Scheurleer (ed.), Egypte, eender en anders (tentoonstellingscatalogus APM), 1984, 86 (nr. 169) W.C. Hayes, The sceptre of Egypt I, 1953, 43/fig. 32 diversen, De oudheid verpakt (tentoonstellingscatalogus APM), 1997, 73, 103/afb. 97 (nr. 62)
Algemeiner Kommentar
De betekenis van de merktekens is niet duidelijk; ze komen alleen voor op vroeg aardewerk. Het lijkt een aanduiding voor de herkomst van de wijn te zijn, een soort "appellation controlée", maar soms zijn het ook koningsnamen. Plaats van herkomst: Het object is door W.M.F. Petrie opgegraven in graf 254 te Abydos, tijdens het opgravingsseizoen 1921-1922. Vindplaats: Het object is door W.M.F. Petrie opgegraven in graf 254 te Abydos, tijdens het opgravingsseizoen 1921-1922. Material: Mergelklei II A 1 Staat van bewaring: De rand is beschadigd. Op de gehele buitenkant zit een witte aanslag.
Abbildungen
Attachments