English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
All
Images
Basic Info
Characteristics
Dating
Actors
Textual Data
Reference
Present location
International Inventory number
Inventory number
Designation
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Category
Typology
Description
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Een hoofd en een opgehouden hand zijn te zien op het reliëf. De nek is niet duidelijk zichtbaar. Het haar (?) is aangegeven door een smalle lijn over het voorhoofd en de zijkant van het gezicht. Als het inderdaad haar en geen helm is, is het waarschijnlijk lang en sluik. De gelaatstrekken zijn zeker niet die van een Egyptenaar. De rechte lijn van zijn neus en voorhoofd, zijn baardloze kin en (eventueel) lange sluike haar suggereren dat hij een Hittiet is. De stijl van de afbeelding doet denken aan die uit de Amarna-periode.
Archaeological Site
Provenance
Materials
Technique
Preservation
Colours
Height
(cm)
Width
(cm)
Length
(cm)
Depth
(cm)
Diameter
(cm)
Weight
(grs)
Dating
Dating (free text)
Dating Criterion
Gods
Kings
Persons
Writing
Language
Category of text
Text Content
Writing Technique
Preservation of Text
Hieroglyphs
Transliteration
Translation
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Acquisition
Year of Acquisition
Object''s History
Volgens een aantekening op de inventariskaart is het object in 1965 of 1968 opgegraven in Luxor, nabij de kapellen voor de Luxor-tempel. Het werd op 29 oktober 1970 gekocht van A.A. Tadema.
Associated Objects
Photographic references
Editor of record
First Registration Date
Last Update
Bibliography
J.F. Borghouts, Vier Aanwinsten uit het Pharaonische Egypte, MVAPM 2 (juni 1971), 8/fig. 6 J.F. Borghouts, Vier Aanwinsten uit het Oude Egypte voor het Allard Pierson Museum, Phoenix 17,2 (1971), 102-113/fig. 29 W.M. van Haarlem (ed.), CAA Allard Pierson Museum Amsterdam, Fasc. 1, 1986, 37-38 F.J.E. Boddens-Hosang, Two Amarna collections in the Netherlands, OMRO 72 (1992), 15-53: 25, 46/pl. 8
General Comment
Plaats van herkomst: Het object is opgegraven in Luxor, nabij de kapellen voor de Luxor-tempel. Vindplaats: Het object is in 1965 of 1968 opgegraven in Luxor, nabij de kapellen voor de Luxor-tempel. Material: De zandsteen is van een bruine korrelige soort. Staat van bewaring: Het fragment heeft een min of meer vierkante vorm en is aan alle vier kanten afgebroken. Onder de kin, aan de achterkant van de nek ontbreken delen van het oppervlak. Het oppervlak is wat ruw, misschien vanwege de aard van de steen. Iconografie: Daar slechts een klein fragment van het reliëf bewaard is, is het niet duidelijk om watvoor scëne het gaat.
Images
Attachments