English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
Alle
Abbildungen
Allgemein
Eigenschaften
Datierung
Handlungsträger
Textdaten
Referenz
Standort
Internationale Inventarnummer
Inventarnummer
Bezeichnung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Gattung
Typologie
Beschreibung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Het object is een figuur, afkomstig van een groter kralennet dat bestond uit cilindervormige kralen met (minstens) tien figuren van kleine kraaltjes. Dit is de gevleugelde scarabee, die met zijn voorpoten een zonneschijf voortduwt en tussen zijn achterpoten een sjen-ring heeft.
Fundort
Herkunft
Material
Technik
Erhaltungszustand
Farben
Höhe
(cm)
Breite
(cm)
Länge
(cm)
Tiefe
(cm)
Durchmesser
(cm)
Gewicht
(grs)
Datierung
Datierung (Freier Text)
Daterierungskriterien
Götter
Könige
Personen
Schrift
Sprache
Textgattun
Textinhalt
Beschriftungstechnik
Erhaltungszustand des Textes
Hieroglyphen
Umschrift
Übersetzung
Übersetzung:
D
E
F
G
I
P
S
A
Erwerb
Jahr des Erwerbs
Geschichte des objektes
De fragmenten van het kralennet (APM inventarisnrs. 8519-8527) werden in 1970 gekocht door de Vereniging Vrienden van het Allard Pierson Museum van de kunsthandelaar Mol te Amsterdam, en geschonken aan het museum.
Damit in verbinding stehende objekte
Fotografische Referenzen
Bearbeiter des dokuments
Datum der ersten computerregistrierung
Datum der letzten Aktualisierung
Bibliographie
M.H. Groothand, Drie laat-Egyptische aanwinsten van het Allard Pierson Museum, MVAPM 1 (december 1970), 2-7: 3-4/fig. [1] H.E. Frenkel, De Vereniging van Vrienden en de collecties van het Museum, MVAPM 31 (oktober 1984), 15/fig. 1 W.M. van Haarlem, R.A. Lunsingh Scheurleer, Gids voor de afdeling Egypte, Allard Pierson Museum Amsterdam, 1986, 85 R.A. Lunsingh Scheurleer, Egypte, geschenk van de Nijl, 1992, 53, 55 G. Jurriaans-Helle, Blijken van vriendschap, MVAPM 61 (december 1994), bijlage (nr. 7) W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum, Fasc. IV, 1997, 38-41
Algemeiner Kommentar
De andere figuren van het net zijn ook bewaard, met uitzondering van de Horus-zoon Hapy. De originele compositie van de figuren is gereconstrueerd in juni 1992. Plaats van herkomst: De plaats van herkomst wordt verondersteld op grond van parallellen die in Saqqara gevonden zijn (Bosse-Griffiths, brief d.d. 15 augustus 1978). Material: De figuren zijn samengesteld uit ronde faience kraaltjes met een diameter van ± 0,3 cm. De kralen van het net zelf waren cilindervormig, ± 0,65 cm lang. Staat van bewaring: Het object is een figuur, afkomstig van groter kralennet dat bestond uit cilindervormige kralen met (minstens) tien figuren van kleine kraaltjes. Iconografie: De kralen vormen een gevleugelde scarabee, die met zijn voorpoten een zonneschijf voortduwt en tussen zijn achterpoten een sjen-ring heeft.
Abbildungen
Attachments