English
Français
Deutsch
Nederlands
Italiano
Espagnol
Portuguese
Arabic
English
|
Français
|
Deutsch
|
Nederlands
|
Italiano
|
Espagnol
|
Portuguese
|
Arabic
|
All
Images
Basic Info
Characteristics
Dating
Actors
Textual Data
Reference
Present location
International Inventory number
Inventory number
Designation
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Category
Typology
Description
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Het object is een figuur, afkomstig van een groter kralennet dat bestond uit cilindervormige kralen met (minstens) tien figuren van kleine kraaltjes. Dit is een afbeelding van Qebehsenoeëf met de valkenkop. De Horus-zoon is zoals gebruikelijk weergegeven als een staande mummie. Hij kijkt naar links. De mummiewindsels zijn door gekleurde diagonale banden aangegeven. Aan de figuur zitten nog enkele cilindervormige kralen van het net vast.
Archaeological Site
Provenance
Materials
Technique
Preservation
Colours
Height
(cm)
Width
(cm)
Length
(cm)
Depth
(cm)
Diameter
(cm)
Weight
(grs)
Dating
Dating (free text)
Dating Criterion
Gods
Kings
Persons
Writing
Language
Category of text
Text Content
Writing Technique
Preservation of Text
Hieroglyphs
Transliteration
Translation
Translation:
D
E
F
G
I
P
S
A
Acquisition
Year of Acquisition
Object''s History
De fragmenten van het kralennet (APM inventarisnrs. 8519-8527) werden in 1970 gekocht door de Vereniging Vrienden van het Allard Pierson Museum van de kunsthandelaar Mol te Amsterdam, en geschonken aan het museum.
Associated Objects
Photographic references
Editor of record
First Registration Date
Last Update
Bibliography
M.H. Groothand, Drie laat-Egyptische aanwinsten van het Allard Pierson Museum, MVAPM 1 (december 1970), 2-7: 3-4/fig. [1] H.E. Frenkel, De Vereniging van Vrienden en de collecties van het Museum, MVAPM 31 (oktober 1984), 15/fig. 1 W.M. van Haarlem, R.A. Lunsingh Scheurleer, Gids voor de afdeling Egypte, Allard Pierson Museum Amsterdam, 1986, 85 R.A. Lunsingh Scheurleer, Egypte, geschenk van de Nijl, 1992, 53, 55 G. Jurriaans-Helle, Blijken van vriendschap, MVAPM 61 (december 1994), bijlage (nr. 7) W.M. van Haarlem, CAA Allard Pierson Museum, Fasc. IV, 1997, 38-41
General Comment
De andere figuren van het net zijn ook bewaard, met uitzondering van de Horus-zoon Hapy. De originele compositie van de figuren is gereconstrueerd in juni 1992. Plaats van herkomst: De plaats van herkomst wordt verondersteld op grond van parallellen die in Saqqara gevonden zijn (Bosse-Griffiths, brief d.d. 15 augustus 1978). Material: De figuren zijn samengesteld uit ronde faience kraaltjes met een diameter van ± 0,3 cm. De kralen van het net zelf waren cilindervormig, ± 0,65 cm lang. Staat van bewaring: Het object is een figuur, afkomstig van groter kralennet dat bestond uit cilindervormige kralen met (minstens) tien figuren van kleine kraaltjes. Iconografie: De kralen vormen een afbeelding van Qebehsenoeëf met de valkenkop, die zoals gebruikelijk is weergegeven als een staande mummie.
Images
Attachments